Terug naar de resultaten
Te huur
Everwijnstraat 5 in Culemborg 4101 CE

Everwijnstraat 5

4101 CE Culemborg
Huurprijs € 1.750,- p.m. Beschikbaar

Omschrijving

Moderne werkruimte (137 m²) in historisch jasje! Hoewel de buitenzijde van dit pand anders doet vermoeden, schuilt achter deze laat-Middeleeuwse gevel een fijne, moderne en eigentijdse werkruimte. Momenteel is de eerste verdieping beschikbaar voor verhuur. De ruimte is geschikt als kantoor, atelier, dienstverlening en/of ruimte voor educatieve of sociaal-culturele voorzieningen. Het pand heeft...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 137 m² In units vanaf 137 m² Aantal lagen 1
Lees meer

Omschrijving

Moderne werkruimte (137 m²) in historisch jasje!

Hoewel de buitenzijde van dit pand anders doet vermoeden, schuilt achter deze laat-Middeleeuwse gevel een fijne, moderne en eigentijdse werkruimte.

Momenteel is de eerste verdieping beschikbaar voor verhuur. De ruimte is geschikt als kantoor, atelier, dienstverlening en/of ruimte voor educatieve of sociaal-culturele voorzieningen. Het pand heeft uitzicht op de oude stad en biedt een inspirerende omgeving voor o.a. workshops, lezingen en creatievelingen in het algemeen.

Het pand “Caffaigne” is op korte afstand van voorzieningen en het gezellige centrum gelegen.

HUURPRIJS:
€ 1.750 ,= per maand excl. BTW en servicekosten

INDELING:
Het gebouw heeft vier voordeuren; de meest rechtse deur geeft toegang tot een vestibule met trappartij naar de eerste en tweede verdieping. De begane grond is reeds verhuurd. Deze huurder gebuikt de linker entree.

Eerste verdieping:
Entree via de vestibule, trapopgang naar overloop met toilet, doucheruimte en garderobe. Twee open kantoorruimtes (onderling verbonden d.m.v. doorkijkjes), moderne keukenopstelling voorzien van spoelbak, vaatwasser en koelkast, aparte werk-/vergaderruimte aan de achterzijde. Fraaie, oude schuiframen bieden op deze verdieping zicht op de tuin en molen “De Hoop”.

In het pand zijn nog veel oude details zichtbaar, zoals de in het zichtgelaten moerbalken op peerkraalsleutelstukken.

AFMETINGEN:
Eerste verdieping:
Open werkruimte 104 m²
Douche/toilet 5 m²
Aparte werkkamer 28 m²

Voorts is er een gezamenlijke entree en trappenhuis aanwezig.

OVERIGE:
* De ruimte op de begane grond alsmede de tuin blijven in gebruik bij de Huurder aldaar. Het kan zijn dat de zolder in een later stadium ook wordt verhuurd.
* Parkeren (betaald) kan op steenworp afstand, eventueel is het mogelijk een vergunning hiervoor aan te vragen.
* Een bedrag aan servicekosten wordt berekend als voorschot voor nutsvoorzieningen, de daadwerkelijke kosten worden jaarlijks verrekend en verdeeld over het aantal gehuurde m². Daarnaast worden servicekosten in rekening gebracht voor o.a. glasbewassing, schoonmaak van de gezamenlijke ruimtes, afvalstoffenheffing, alarm en gemeentelijke belastingen.
* Roken en huisdieren zijn niet toegestaan in het pand.
* Oplevering in overleg.
* Betaling: per maand vooruit.
* Het object wordt aangeboden onder voorbehoud van uw aan te tonen financiële gegoedheid alsmede gunning door de eigenaar.
* Huurprijsaanpassing: jaarlijks op basis van het consumptie prijsindexcijfers voor alle huishoudens (CPI, als vastgesteld door
het CBS).
* Waarborg: er wordt een waarborgsom gevraagd ter grootte van 3 maanden huur, verhoogd met BTW en servicekosten.
* Huurovereenkomst: conform standaard huurovereenkomst NVM, vastgesteld door Raad van Onroerende zaken.

BOUWWIJZE:
“Caffaigne” is één van de oudste panden van Culemborg en heeft in de loop der jaren al verschijnende functies gehad. Aan één van haar eerste functies; ontvangstkantoor der domeinen voor het innen van accijnzen (in het Romeins Caffagium genoemd), ontleent het pand haar naam.

Naast het gebruik als ontvangstkantoor heeft het pand dienst gedaan als refter voor een naastgelegen klooster, armenhuis en later verdeeld in 4 woningen. In 1964 werd het pand als monument aangemerkt, geheel gerestaureerd en omgebouwd tot (bejaarden)sociëteit.
De huidige eigenaar heeft “Caffaigne” in 2006 weten te bemachtigen en met oog voor detail en met behoud van karakter, omgevormd naar een creatieve werkplek. Binnen de contouren van het oude gebouw is een sfeervolle, moderne werkruimte ontstaan.

Het oorspronkelijke pand is traditioneel gebouwd met gemetselde gevels met een geprofileerde bakstenen waterlijst, bakstenen kruiskozijnen, geprofileerde kruisbogen met peerkraalprofilering boven de deurkozijnen. De eiken houten sporenkap op de tweede verdieping is in het zicht gehouden en geeft de zolderverdieping een zeer fraaie sfeer.

Bij de verbouwing zijn moderne materialen gecombineerd met het historische pand, waardoor een spannende mix en een prettige werkruimte is verkregen.

LOCATIE:
De Everwijnstraat is gelegen in het autoluwe gedeelte van het gezellige centrum van het stadje Culemborg. Op loopafstand is voldoende parkeergelegenheid (betaald of met vergunning) mogelijk.
De binnenstad van Culemborg kan worden getypeerd als een "gemakscentrum", waar de consument niet alleen boodschappen kan doen, maar ook recreatief kan winkelen. De gezellige sfeer in het centrum, met haar grote cultuurhistorische waarde, zorgt voor een positieve uitstraling, waarin het goed winkelen is. Er is elke vrijdagavond koopavond in Culemborg tot 21.00 uur.
Culemborg is een bedrijvige, gastvrije gemeente. Deze mooie stad met ongeveer 27.000 inwoners, is fraai gelegen aan de Lek en heeft een prachtige historische kern. Het marktplein van Culemborg is geheel gericht op het winkelend publiek.
Culemborg heeft een centrum functie voor de regio en is daarom rijk aan voorzieningen op het gebied aan winkels, gezondheidszorg, onderwijs en sport. Culemborg ligt aan de rivier de Lek en langs de rijksweg A2, nog net in de provincie Gelderland maar in de rook van de Randstad. Culemborg heeft een eigen NS-station met prima
verbindingen richting Utrecht en 's-Hertogenbosch.

ALGEMEEN:
Het object valt als onderdeel van de gebouwde omgeving onder het bestemmingsplan “Culemborg Binnenstad’, dat in 2011 onherroepelijk is vastgesteld. In dit plan zijn een aantal bepalingen opgenomen m.b.t. grootte, ligging en gebruik van het erf, hoofd- en bijgebouwen alsmede van de aangelegen percelen. De bestemming staat gebruik voor kantoren met of zonder baliefunctie toe, maatschappelijke voorzieningen zoals educatieve, sociaal-medische, sociaal-culturele, levensbeschouwelijke voorzieningen, alsmede publiek verzorgend ambacht en dienstverlening.
Voor inzage van het bestemmingsplan van dit pand verwijzen wij u naar de website www.ruimtelijkeplannen.nl
Overdracht Status Beschikbaar Huurprijs € 1.750,- per maand Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Ja Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 1460 Bouwjaar toelichting 2008 volledig gerenoveerd Indeling Soort Object Kantoorruimte Totale oppervlakte 137 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen In units vanaf 137 m² Aantal lagen 1 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Kantoorruimte
Oppervlakte
137 m²
In units vanaf
137 m²
Aantal verdiepingen
1
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen

Plattegronden

Everwijnstraat 5 in Culemborg 4101 CE Everwijnstraat 5 in Culemborg 4101 CE

360° Foto's

U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.