Terug naar de resultaten
Te koop
Houtweg 3 in Culemborg 4104 AA

Houtweg 3

4104 AA Culemborg
Vraagprijs € 990.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

Beleggingsobject: grootschalig winkelpand verhuurd aan Action. Op bedrijventerrein Pavijen gelegen grootschalig winkelpand, thans verhuurd aan de Action te koop aangeboden. Het pand is in 2008 gebouwd, ca. 1.141 m² groot en thans met een tijdelijke vrijstelling verhuurd aan de Action, in ieder geval tot oktober 2021. Huidige huur opbrengst € 84.000,= per jaar. VRAAGPRIJS: € 990.000,=...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Belegging Totale oppervlakte 1170 m²
Lees meer

Omschrijving

Beleggingsobject: grootschalig winkelpand verhuurd aan Action.

Op bedrijventerrein Pavijen gelegen grootschalig winkelpand, thans verhuurd aan de Action te koop aangeboden.
Het pand is in 2008 gebouwd, ca. 1.141 m² groot en thans met een tijdelijke vrijstelling verhuurd aan de Action, in ieder geval tot oktober 2021.
Huidige huur opbrengst € 84.000,= per jaar.

VRAAGPRIJS:
€ 990.000,= k.k.

INDELING:
entree winkel middels elektrische toegangsdeuren, open winkelruimte van ca. 988 m², dagverblijf met keuken, kantoor, toiletten, magazijn.
Kleine verdiepingsvloer boven kantoorruimte, bereikbaar vanaf het magazijn.

PARKEREN:
Voor, naast en achter de winkel is een ruime parkeergelegenheid op eigen, afgescheiden terrein.

INFORMATIE HUURSITUATIE:
De huidige huurder, de Action, huurt vanaf 17-10-2011 het hele gebouw. Huidige huuropbrengst € 84.000,= per jaar excl. BTW.
Om vestiging van dit winkelbedrijf mogelijk te maken heeft de gemeente Culemborg een tijdelijke omgevingsvergunning verleend, in eerste instantie voor 5 jaar. De wens van de gemeente is om de Action in het centrum van Culemborg te vestigen. In het kader van herontwikkeling van de stationsomgeving Culemborg en de verplaatsing van de Albert Heijn vanuit het centrum naar deze stationslocatie, is er na veel beroering vanuit de binnenstad een overeenkomst gesloten dat de Action naar het vrijkomende AH pand in de binnenstad zal gaan verhuizen.
De herontwikkeling stationsomgeving heeft echter de nodige vertraging opgelopen. Thans is de termijn van de tijdelijke vergunning gewijzigd tot oktober 2021. Indien op dat moment verplaatsing naar het beoogde pand in de binnenstad nog niet mogelijk is, moet opnieuw met de gemeente in overleg worden getreden over de mogelijkheden van verlenging / vrijstelling of anderszins.

Na vertrek van de Action is het niet aannemelijk dat het pand nog langer mag worden gebruikt voor detailhandel in deze vorm.
Het bestemmingsplan staat wel nieuwe vestiging van volumineuze detailhandel op deze locatie toe.
Gelet op de loop die er al jaren in het gebouw zit door de bekendheid van de huidige huurder, is de verwachting dat het pand na vertrek een gewilde locatie zal zijn.

BOUWWIJZE:
Casco gebouw bestaat uit een staal constructie met betonvloer, systeemwand gevels, plat dak met kunststof dakbedekking. De afbouw is door huurder verzorgd, de aanwezige installaties zoals alarm- en ontruimingsinstallatie zijn door huurder aangebracht.

Perceel:
Het gebouw staat op 2 kadastrale percelen te weten gemeente Culemborg, sectie C, nummers 3140 en 3141, samen groot 2.047 m².

LOCATIE:
Culemborg is een bedrijvige, gastvrije gemeente. Deze mooie stad met ongeveer 27.000 inwoners, is fraai gelegen aan de Lek en heeft een prachtige historische kern. Het marktplein van Culemborg is geheel gericht op het winkelend publiek.
Culemborg heeft een centrum functie voor de regio en is daarom rijk aan voorzieningen op het gebied aan winkels, gezondheidszorg, onderwijs en sport. Culemborg ligt aan de rivier de Lek en langs de rijksweg A2, nog net in de provincie Gelderland maar in de rook van de Randstad. Culemborg heeft een eigen NS-station met prima verbindingen richting Utrecht en 's-Hertogenbosch.

Het representatieve bedrijventerrein “Pavijen V” is gesitueerd nabij de rijksweg A2, heeft een centrale ligging en een goede bereikbaarheid. In slechts 20 minuten bereikt u met de auto Utrecht Centrum terwijl u binnen 25 minuten in ’s-Hertogenbosch bent. Ook de bereikbaarheid per openbaar vervoer is uitstekend. Daarnaast wordt het terrein beveiligd d.m.v. camera’s.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 990.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 2008 Indeling Soort Object Belegging Totale oppervlakte 1170 m² Perceeloppervlakte 2047 m² Parkeergelegenheid Parkeerpl. niet overdekt 38 parkeerplaats(en) Diversen Locatie toelichting Gesitueerd op bedrijventerrein Pavijen op locatie waar nieuwe vestiging van grootschalige detailhandel, na vertrek vand e huidige huurder, is toegestaan. Woonruimte Geen woonruimte aanwezig
Hoofdfunctie
Belegging
Beleggingstype
Winkelruimte
Regio
Gelderland
BTW belast
Ja
Adres tonen
Ja
Aantal zelfstandige verhuurbare eenheden
1
Oppervlakte
1170 m²
Aantal huurders
1
Bruto huuropbrengst kale huur
€ 84.000,-
Resterende looptijd contract
31 maanden
Bruto aanvangsrendement
12%

Plattegronden

Houtweg 3 in Culemborg 4104 AA Houtweg 3 in Culemborg 4104 AA

360° Foto's

U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring