Energie en Duurzaamheid

Duurzaamheid binnen de vastgoedmarkt.

Een complex speelveld. Verduurzamen is noodzakelijk en maatschappelijk meer dan wenselijk, maar tegelijkertijd wijzen partijen (eindgebruikers/huurders, ontwikkelaars, financiers en beheerders) vooral naar elkaar als het gaat om het nemen van verantwoordelijkheid. Deze vicieuze cirkel in de vastgoedsector staat een grootschalige ontwikkeling van energie-efficiënt en duurzaam vastgoed in de weg.
 

Energie zuinig kantoor

Toch levert het strategisch investeren in duurzaamheid een stevige voorsprong op. Duurzame oplossingen dragen bij aan kostenbesparingen en daar zijn alle partijen bij gebaat. Want voor een energiezuinig kantoor wil een huurder vaak best iets meer huur betalen, als de totale huisvestingskosten dan toch nog lager zijn. Een huurder van een bestaand gebouw zal ook langer in een pand willen blijven zitten met een gezond binnenklimaat. Investeren in duurzaamheid levert dus waardevastheid van het gebouw op.
 

Lonende investeringen

Van der Horst Makelaardij adviseert inzake lonende investeringen op het gebied van energie besparing en het terugdringen van CO2-uitstoot. Wij adviseren al onze opdrachtgevers om een (verplicht) energiecertificaat van hun woning of bedrijfspand op te laten stellen. Bij een gunstig label onderscheid je je van concurrerend aanbod. Bij een minder gunstig label is het voor een koper of huurder direct inzichtelijk wat lonende aanpassingen zouden kunnen zijn. En dat wil je als nieuwe gebruiker toch weten. Doen dus, zo'n energie label!
Klik voor meer informatie over het verkrijgen van een energie label voor commercieel vastgoed.

 

Wij adviseren onze klanten over verbeteringen die het milieu raken maar begrijpen dat ook onze eigen milieueffecten even essentieel zijn. Van der Horst spant zich in om negatieve effecten zoveel mogelijk te reduceren. Zo geldt bijvoorbeeld dat:

  • onze energieconsumptie jaarlijks wordt getoetst, waarna wij verbeteracties uitzetten;
  • alle apparatuur die vervangen moet worden, zal worden vervangen door energie zuinige apparaten;
  • wij afval gescheiden inzamelen;
  • wij waar mogelijk telefonisch of via het web vergaderen;
  • wij rapportages dubbelzijdig printen, digitaal archiveren en waar mogelijk digitaal factureren, om papier verbruik sterk te reduceren.